Tuesday, March 25, 2008

Arent we all, deep inside?..

Serabut..

serabut dengan kerja, serabut dengan keinginan..

I've worked hard past month, so i think a little self reward is at hand..

ya, aku self motivator..acknowledge titik peluh sendiri.....

so, apa yang aku buat untuk self motivate?

aku quote ayat bapa aku sendiri:
"Rather than u finish up ur earnings on funny things, maybe u should try and get stuff untuk self appearance"

aku bukan jenis yang suke spend for myself..

aku shopping baju di F.O.S (bukan lagi Reject Shop kerana fashion taste aku sudah naik sedikit..)
beli kasut di Bata..
akan membeli di Parkson atau seangkatan hanya jika sale melebihi 50%..
akan membeli di Parkson atau seangkatan jika bersenjatakan a person who would pay for me..

aku tak akan bayar harga retail..

macam perempuan, pantang sale, ade sahaja muka aku kat shopping complex...
ah, pedulikan, aku bukan kaya raya untuk bayar retail..biarlah baju season lepas..

cheapskate..

ape point aku sebenarnya?

oh ya, self reward..




Juga dibeli dengan sale 50%..tak perlu tanya brand..
ya..aku cheapskate...

aku masih belum cukup kaya untuk own jam harga sebiji kete kancil sekenhand..
bagaimana mahu kahwin jika terus begini?
Hantaran mintak 50% diskaun..;p

8 comments:

iLLy said...

well, well.. ade jugak sorg species mcm i.

that's not being a cheapskate, we're students. should spend like one.

Si Putri said...

ha!ha!

hope its not another rrruuuux!

btw,duit kawen tolak tepi.

never ever spend ur duit kawen.

Neva!!

;p

mrfusyi said...

hahaha,true dat..

just trying to squeeze the most of the mullah best i can..hahahaha

Aiman said...

hey hey, alba roox is my watch, oi oi!! u better not throw that in the bin or i smack u silly, heh...nice new watch though bro, beli kat kedai watch yg corner tu ek? brand fossil kah? looks really2 nice

mrfusyi said...

haha, your watch it my casio chronograph reborn now!!miahahaha ;p

din throw it in bin..keeping it still of kos..wear it on different days of the week..matchin with clothes and all

its not fossil..its ellesse sportivo..was on sale..and i was looking for a new watch..so..tadaaaa~~

Aiman said...

haha, ye ye...ur chronograph is still ticking mind you, it surprises me even...still in the same shape as when u gave it to me, apart from one side of the strap being "detached", hehe...

Hati Lara said...

"matchin with clothes and all
"

chewah. color coded and all?
hehe.

uh oh. soon u'll be waaaaay more trendier than i'll ever be. should i be worried? gasps!

:P

mrfusyi said...

haha, i dun think anyone should be worried..im no trendsetter..yet..hahahaha